Φίλε επισκέπτη σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Αρήνης.

Ονομάζομαι Γιώργος Δ. Δαλιάνης είμαι ο δημιουργός και διαχειριστής της ιστοσελίδας η οποία αποτελεί προσωπική δημιουργία και χρήση. Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στα μέσα του 2010 και άρχισε να υλοποιείται σιγά σιγά στις αρχές του 2011 όπου επίσημα πήρε σάρκα και οστά στις 17 Μαΐου του ιδίου έτους.

Ο παρών διαδικτυακός τόπος έχει ως σκοπό να αναδείξει την ιστορία, τις ομορφιές , τις δραστηριότητες, τα ήθη και έθιμα της Αρήνης, τοποθεσίες και αξιοθέατα που έμειναν στην αφάνεια και έφτασε η στιγμή να αναδειχθούν ώστε να μην χαθούν από την μνήμη των παλαιότερων και να μπορέσουν να περάσουν στους νεότερους.

Δίνεται η δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας να μαθαίνουμε τα νέα του χωριού σε όποιο σημείο της υφηλίου και αν βρισκόμαστε. Με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρήνης ‘Η ΑΡΗΝΗ’, η οποία συμβάλει στην προσπάθεια αυτή δίνοντας μου τη δυνατότητα ανάρτησης της εφημερίδας «Αρηναίϊκα Νέα» σε ηλεκτρονική μορφή.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρήνης για την παραχώρηση των κειμένων από τα βιβλία του Αθανασίου Δ. Μπιτσάνη "Η Αρχαία Αρήνη (Η Ιστορία της)" έκδοσης 1962 και "Η Σημερινή Αρήνη (πρώην Τσορβατζή)" έκδοσης 1995.

Ως επισκέπτης θα μπορέσεις να γνωρίσεις το χωριό από άκρη σε άκρη , να περπατήσεις στα δρομάκια και μονοπάτια μέσα από το φωτογραφικό υλικό, να ενημερωθείς για τα τρέχοντα νέα του χωριού από την εφημερίδα, να μάθεις για τα ήθη και έθιμα, την μεγάλη ιστορία που κουβαλά αλλά και να γνωρίσεις το καύχημα του χωριού, το μαγευτικό και πανέμορφο Φαράγγι Αρήνης στο οποίο ο νέοι του χωριού έπαιρναν το πρώτο κολυμβητικό βάπτισμα.

Ζητώ, εκ των προτέρων την κατανόησή σου για τυχόν ατέλειες ή παραλείψεις, που αναπόφευκτα θα υπάρχουν. Εάν είσαι Αρηναίος ή έχεις σχέση με το χωρίο και γνωρίζεις πράγματα που θα συμβάλλουν στην καταγραφή της παράδοσης και θέλεις να συμβάλεις σε αυτή τη προσπάθεια διατήρησης της, είσαι ευπρόσδεκτος να βοηθήσεις παραθέτοντάς μου οποιαδήποτε στοιχεία, ιστορίες, φωτογραφίες αλλά και διηγήσεις με μόνο σκοπό την ανάρτηση τους. Επίσης μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για τις παρατηρήσεις σου οι οποίες θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ιστοσελίδας.

Τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες διαβάζοντας τον χαιρετισμό και να σου ευχηθώ καλή περιήγηση στην όμορφη Αρήνη.

Με εκτίμηση
Γιώργος Δ. Δαλιάνης
Δημιουργός-Διαχειριστής