Φίλε επισκέπτη,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΡΗΝΗ», σου ανοίγει την διαδικτυακή του πόρτα και σε αφήνει να γνωρίσεις την ιστορία του. Αν είσαι Αρηναίος και λείπεις χρόνια από τον τόπο σου, καθώς θα περιδιαβαίνεις στα ηλεκτρονικά μονοπάτια, θα ξαναβρεθείς στη παλιά σου γειτονιά και θα θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια.
Αν είσαι απλά ένας διαδικτυακός ταξιδευτής, θα γνωρίσεις καλύτερα αυτή τη μικρή, αλλά πανέμορφη γωνιά της γης. Η ξενάγησή σου, μπορεί να σε οδηγήσει σε παλιά πέτρινα σπίτια, σε όμορφες πηγές με τρεχούμενα νερά, σε πράσινους κήπους, αλλά και σε καμένα δάση, που θα σε πληγώσουν, όπως πλήγωσαν και μας πριν λίγα χρόνια και ακόμα προσπαθούμε να γιατρευτούμε.
Πριν μελαγχολήσεις, μπορείς να διαβάσεις την εφημερίδα του Συλλόγου μας, «τ΄ Αρηναίικα». Μέσα από τις σελίδες της, θα μάθεις τα νέα του χωριού μας κι αν το κάνεις κάθε μήνα, θα είναι σα να ζεις μαζί μας και σαν να μην έφυγες ποτέ από κοντά μας. 
Σε αφήνουμε να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα και να δημιουργήσεις τις δικές σου εντυπώσεις. Εμείς απλά, το μόνο που θα κάνουμε, είναι να γράψουμε δυο λόγια, για το πώς ξεκινήσαμε και πως φτάσαμε ως εδώ.……

Καλοκαίρι, 12 Αυγούστου 2000.
Οι κάτοικοι της Αρήνης, οι μόνιμοι αλλά και οι παραθεριστές, οι οποίοι επιλέγουν για καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο, την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αποφασίζουν μετά από συνέλευση, την ίδρυση Συλλόγου. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Καταστατικού, «Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία «Πολιτιστικός Σύλλογος – Η ΑΡΗΝΗ» με έδρα το τοπικό διαμέρισμα Αρήνης Δήμου Ζαχάρως,  έμβλημα τη βρύση και σφραγίδα στρογγυλή που γράφει κυκλικά την επωνυμία του Συλλόγου και στη μέση απεικόνιση της βρύσης». Τα πρώτα ιδρυτικά μέλη απαριθμούν 61 άτομα.

Άνοιξη, 23 Μαΐου 2009.
Κυκλοφορεί το 1ο Φύλλο της εφημερίδας «τ’ Αρηναίικα», το οποίο έγραψε και πρότεινε στο Δ.Σ. του Συλλόγου η Δέσποινα Δαλιάνη σύζυγος  Σωτηρίου. Η πρόταση γίνεται δεκτή και αποφασίζεται η έκδοσή της σε μηνιαία βάση. Η εφημερίδα είναι τετρασέλιδη και μικρού σχήματος (Α4).
Μετά τις διαδικασίες, για την άδεια κυκλοφορίας από το Υπουργείο Τύπου και σύμφωνα με το νόμο περί εντύπων, για την έκδοση και τη Διεύθυνση της εφημερίδας, απαιτούνται φυσικά πρόσωπα και η επωνυμία της εκτύπωσης.
Την ευθύνη της έκδοσης αναλαμβάνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκη Πρασσα και την Διεύθυνση και Αρχισυνταξία η Δέσποινα Δαλιάνη Μέλος του Δ.Σ. Η εκτύπωση για τα δώδεκα (12) πρώτα φύλλα, είναι ευγενική προσφορά του Δημοσθένη Πολυχρονόπουλου Μέλους του Συλλόγου.
Στις  4 Απριλίου 2010, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ο Σύλλογος συνεχίζει την έκδοση της εφημερίδας και με την οικονομική στήριξη των Μελών, αναλαμβάνει τα έξοδα εκτύπωσης.
Τον Απρίλιο του 2011, κυκλοφορεί το 24ο φύλλο, όπου με πρωτοβουλία της Προέδρου του Συλλόγου Νίκης Πρασσά, από τετρασέλιδο Α4, μετατρέπεται σε δισέλιδο Α3. Αλλάζει σχήμα και μέγεθος αλλά ουσιαστικά, σε περιεχόμενο παραμένει ως έχει.

Άνοιξη, 17 Μαΐου 2011.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΡΗΝΗ» και η εφημερίδα «τ’ Αρηναίικα» απέκτησαν ένα δικό τους διαδικτυακό σπίτι. Ο χώρος ευγενικά παραχωρείται, από τον δημιουργό της ιστοσελίδας Γεώργιο Δαλιάνη του Δημητρίου, Μέλος του Συλλόγου, όπου είχε την έμπνευση και την διάθεση προσφοράς, για την ιδιαίτερη πατρίδα της καταγωγής του. Είναι ένας νέος άνθρωπος και εκτός από τη δημιουργία, την εξασφάλιση της άδειας λειτουργίας και το κόστος, έχει αναλάβει και τη διαχείριση της ιστοσελίδας.
Ευελπιστούμε με αυτή την πρωτοβουλία, να προσεγγίσουμε όλους τους νέους της δικής του γενιάς, οι οποίοι έχουν εξοικειωθεί με το διαδίκτυο, ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ώστε να εμπλουτίσουμε την ιστοσελίδα της Αρήνης με πληροφορίες, φωτογραφίες και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη του χωριού μας.